Anna Munsterhjelm

Annassa on sekä Ihmemaan Liisa että Herttakuningatar.”  

Ystäväni Matte

12108282_10153146837772361_2458709519489547992_n

Moi! Hauska tavata! Minä olen Anna Munsterhjelm, 33-vuotias toimeentarttuja Helsingin Töölöstä. Työkseni ja vapaaehtoistyökseni olen viimeiset seitsemän vuotta johtanut ja viestinyt. Parhaillaan toimin nuorisoalan kattojärjestö Allianssin toiminnanjohtajana ja vedän partiossa partiojohtajien jatkokurssia.

Täältä näet koko ansioluetteloni.

Olen parhaimmillani, kun saan samaan aikaan tavoitella kuuta taivaalta ja työntää kädet reippaasti saveen. Haluan tehdä isoja juttuja, jotka tuovat lisää hyvää maailmaan ja olen sikäli onnekas tyyppi, että olen päässyt tekemään niitä sekä työkseni että vapaaehtoistyökseni. Vuosina 2015-2017 toimin Suomen Partiolaisten puheenjohtajana. Vastasin järjestön johtamisesta, toimin hallituksen puheenjohtajana sekä toiminnanjohtajan esimiehenä. Yhdessä hallituksen kanssa johdimme siis suoraan tai välillisesti satoja luottamushenkilöitä, 65 000 partiolaista, kolmenkymmenen hengen toimistoa ja muutamia miljoonia euroja vuosittain. Tätä edeltävinä vuosina toimin Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtajana. Siinä pestissä suurin riemu ja yhteinen onnistuminen oli 20 vuotta jatkuneen partiolaisten määrän laskun kääntäminen kasvuun, joka on muuten kovempaa kuin Kiinan BKT:n. Aiemmat partiopestini voit tsekata täältä, jos kiinnostaa.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-02-kello-18-05-13Ennen kuin ryhdyin tekemään Oikeita Asioita, opiskelin Helsingin yliopistossa poliittista historiaa ja Haaga-Heliassa journalismia. Nyt olen kiinnostunut lähinnä johtamista ja johtajuutta kehittävästä koulutuksesta. Olen osallistunut muun muassa Tandem Leadership -ohjelmaan ja Value Based Leadership -koulutukseen, maanpuolustuskursseille, arkkipiispan Arvojen Areenaan, Päättäjien Metsäakatemiaan ja Metsäalan Johtamisakatemiaan. Kaikki ovat olleet hirmu antoisia ja opettaneet paljon sekä itsen että muiden johtamisesta.

Johtaminen ja vaikuttaminen on ennen kaikkea viestintää, ja viestintä on mielestäni maailman paras keino saada asiat tapahtumaan. Haluan löytää monimutkaisesta olennaisen ja taivuttaa sen tarinaksi, joka saa ihmiset toimimaan – kerrottiinpa tarina sitten suullisesti, kirjallisesti tai vaikka videolla. Sitä puolta olen treenannut myös palkkatyössä lehdentekijänä, toimitusten esimiehenä ja viestintäkonsulttina. Kirjoitin ensimmäisen lehtijuttuni (sivu 11) keväällä 2007. Sen ensimmäinen kappale oli mielestäni ihan hulvattoman nokkela. Sittemmin olen oppinut kirjoittamaan vähän vähemmän nokkelasti. Olen tehnyt töitä muun muassa Oliviassa, Evitassa ja Faktassa toimittajana, Vapa Mediassa sisältöstrategina sekä T-Mediassa kaikkena mahdollisena harjoittelijasta päätoimittajaan. Ensimmäisistä töistäni vaikein ja siksi mielekkäin oli uuden ylioppilaslehden Ainon luominen ja sen ensimmäisenä päätoimittajana toimiminen. Hauskoja projekteja ovat olleet myös opiskelijoiden tekemän Talouselämän numeron päätoimittaminen ja leirilehti Rymyn tekijöiden kouluttaminen ja ohjaaminen.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2017-02-02-kello-19-36-10En vetele kovin vahvoja rajoja työn, vapaaehtoistyön ja vapaa-ajan välille. Mutta jos viimeiseen on lokeroitava jotakin, sanon huviretkeileväni kaupungissa ja seikkailevani metsässä, treenaavani salilla, luuhaavani kahviloissa (Regatta on lemppari!) ja lukevani tosi paljon (oikeasti luen lomilla kirjan päivässä ja muulloin lähinnä ostan kirjoja ja nukahdan niiden päälle). Elämään on mahtunut ja mahtuu myös esimerkiksi juhlienjärjestämis-, neulomis-, keikallajuoksemis-, uimis-, leipomis-, puutarhurointi- ja sisustuskausia. Keväisin teen aina seikkailumatkan ulkomaille ystäväni Ak:n kanssa ja kesäisin telttailen partioleirillä.

10153763_10152061050837361_3400074557721465857_n
Lempijärveni Iso-Roine. Kun kaupunkielämä on yhtä hullunmyllyä, on välillä päästävä mökille tuijottelemaan vettä ja metsää.

Kirjoitan johtamisesta, partiosta ja vähän niiden vierestäkin Anna mun kaikki kestää -blogiin. Blogi on olemassa, koska hyvää johtajuutta ei voi mielestäni olla ilman a) hyvää viestintää ja b) ajattelemista. Samalla blogi toimii omien ajatusteni pallotteluseinänä, kaatopaikkana ja jalostamona. Inhosin oppimispäiväkirjoja yliopistolla niin, etten tainnut koskaan kirjoittaa yhtäkään valmiiksi, mutta ehkä tämän voisi laskea sellaiseksi. Haluan olla parempi johtaja, jotta pystyn johtamaan asioita ja ihmisiä paremmin, jotta maailmassa tapahtuu enemmän hyvää. Siinäpä se simppelisti sanottuna. 

Minut saa parhaiten kiinni meilillä etunimi.sukunimi@gmail.com tai puhelimella 040 5879514. Facebook– ja Twitter-profiilini ovat avoimia, niitä saa mieluusti seurata ja siellä käytyihin keskusteluihin osallistua.