Tavoite: Suomessa on vain 13 partiojohtajaa, joita ei johdeta

Tiedätkö, kuka on johtajasi partiossa? Kuka näyttää suuntaa, antaa tukea, tsemppaa ja tarvittaessa puuttuu tekemisiisi?

Laskin, että Suomessa kaikilla muilla paitsi piirinjohtajilla, partioneuvoston puheenjohtajalla ja keskusjärjestön puheenjohtajalla on jonkinlainen johtaja. Lippukunnanjohtajilla ei tietenkään ole virallista “partioesimiestä”, mutta alueohjaajan tehtävä on tukea heitä pestissään kaikin tavoin, joten lasken heidät tässä johtajiksi.

Koko Suomessa on siis vain 13 partiojohtajaa, joilla ei ole johtajaa.

Todellisuudessa ei tietenkään ole näin. Meillä on satoja lippukunnissa, piireissä, projekteissa ja keskusjärjestöissä toimivia partiojohtajia, joita ei ole koskaan pestattu, tuettu tehtävässään tai edes kysytty, miten menee ja miten voisin auttaa.

Mitäs jos järjestettäisiin johtamistalkoot? Sovittaisiin vaikka kaksi päivää vuodessa, jolloin jokaisen partiossa toimivan johtajan olisi tavattava, soitettava tai edes lähetettävä viesti kaikille johdettavilleen tai ohjattavilleen. Ehkä teemapäivä muuttuisi pikku hiljaa rutiiniksi, jota tehtäisiin useamminkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s