Demokratia voi tuhota järjestön ja 8 muuta ajatusta kasvusta

Osallistuin tänään The Academyssa Growth Strategies -settiin, jonka veti meikäläistenkin hyvin tuntema kasvukeisari Steve Peck. Ja kyllä vaan sisuksissa läikähti lämpimästi ja ilosesti, kun tajusin, että olemme tekemässä aika monia asioita oikein jo nyt. Toinen ilahduttava asia oli muistaa jälleen kerran, miksi tätä tehdään. Kasvu tuo partioon niin paljon hyvää, että motivaatio tekemiseen on helppo löytää. Tästä setistä sai lisää inspiraatiota ja pontta painaa hommia! Muutamia poimintoja teillekin:

  • Kasvuun tarvitaan kolme asiaa: hyvä ohjelma, riittävästi aikuisia ja kasvun mahdollistava ympäristö (esimerkiksi oikeanlainen organisaatio, houkutteleva julkisuuskuva, vahvat sidosryhmäsuhteet). Jos kuvittelet, että kasvu tapahtuu panemalla yksi näistä kolmesta kuntoon, kuvittelet väärin. Kasvua on ajateltava ja toteutettava kokonaisvaltaisesti sekä kansallisella että paikallisella tasolla.
  • Nuorten rekrytoiminen ja partion markkinoiminen nuorille on ajan- ja rahanhukkaa kaikilla tasoilla. Nuoret tulevat partioon, jos heidän kavereillaan on siellä kivaa ja he pyytävät mukaan. Mitä siis teemme tai olemme tehneet, jotta nuorilla olisi partiossa niin siistiä, että he pyytäisivät kaveritkin messiin?
  • Välinpitämätön tai laiska järjestön johtaminen on yksi suurimmista kasvun esteistä. Enimmäkseen kyse on asenneongelmasta: aika usein järjestön johdossa ajatellaan, että kyllä lippukuntaa lähempänä olevat tahot hoitavat. Väärin. Mitä korkeammalla organisaation johdossa olet, sitä enemmän sinulla on vastuuta lippukuntien hyvinvoinnista ja niiden ongelmien ratkomisesta.
  • Isoja tapahtumia pitäisi järjestää vain lippukuntien tukemiseksi – ei siksi, että piiri- tai SP-luottisten mielestä on kiva järkätä isoja tapahtumia.
  • Suurin osa partion lopettaneista brittilapsista sanoo lopettaneensa siksi, kun kokouksissa oli niin meluisaa ja siksi pelottavaa. Ympäristön pitää siis oikeasti olla lapselle miellyttävä ja turvallinen. Otetaanko tämä huomioon esimerkiksi meidän ryhmänjohtajakoulutuksessa?
  • Nuoret suorittavat partio-ohjelmaa vain, jos pääsevät retkille ja leireille tarpeeksi usein. Jollei niitä ole vähintään 4-5 vuodessa, teinit lähtevät kalppimaan.
  • 45 prosenttia brittiläisistä partiojohtajista on lasten vanhempia.
  • Suurimmat syyt vapaaehtoistyön lopettamiseen: ei ole riittävästi aikaa tai on erimielisyyksiä muiden aikuisten kanssa. Ensimmäisen voimme ratkaista muuttamalla asennettamme ja tapaamme tehdä niin, että partiosta löytyy tekemistä erilaisiin elämäntilanteisiin. Että osaamme pyytää aikuisia myös hyvinkin pieniin pesteihin. It’s all about asking people!
  • Demokratia on hieno juttu, mutta järjestön menestykselle se voi olla kohtalokasta. Jos järjestön johtoon valitaan vaalilla satunnaisia – hyviäkin – tyyppejä, todennäköisesti he kykenevät puhumaan vain partiosta eivätkä näkemään sen ulkopuolelle. Pitäisi tehdä lista siitä, millaista osaamista järjestön johtoon tarvitaan ja valita johtajat sitten sen perusteella.

peck

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s