Partio voisi olla Suomen paras paikka kasvaa johtajaksi

Mitä jos yksi partion suurista tavoitteista olisi tehdä suomalaisesta johtamisesta maailman parasta? Että partiossa kasvaisi ja kasvatettaisiin jatkossa niin hyviä johtajia, että he kykenisivät muuttamaan koko tämän maan työelämän paremmaksi.

Käyn paraikaa Value Based Leadership Baltic -kurssia. VBL ei ole täydellinen koulutus – ei etenkään jos sen käy näin yli-ikäisenä konkarina kuin minä – mutta johtajakurssina se on valovuosia partiojohtajan perus- ja jatkokursseja edellä. Jälkimmäisiltä sain uusia kavereita, poikaystäviä ja hienoja muistoja, mutta johtamisesta en oppinut kovinkaan paljon. VBL:ltä taas olen jo nyt saanut konkreettisia välineitä johtamiseni tueksi, lisää tietoa ja ymmärrystä itsestäni johtajana sekä vahvistusta sille, mihin suuntaan haluan tässä maailmassa mennä ja millaista muutosta se minulta vaatii.

kuva (1)

Arvopohjainen johtajakoulutus plus nousujohteinen kädet savessa -johtamiskokemus – se on kuulkaas yhdistelmä, joka rokkaa aikamoisen lujaa. Ja jos siitä yhdistelmästä pääsee nauttimaan nuorena, on vaikutus vielä pidempi ja tehokkaampi.

Johtamiskokemusta saa partiossa helposti, mutta kovan luokan johtajakoulutus on heikommissa kantimissa. Jospa me tarjoaisimme jatkossa jokaiselle suomalaiselle lippukunnanjohtajalle VBL-kurssin? Uskon, että se tekisi häkellyttävän hyvää sekä lippukunnille että ihmisille itselleen. Mitä enemmän opimme johtamisesta ja mitä enemmän näköalaa meille raivataan, sitä enemmän haluamme päästä kokeilemaan oppeja käytännössä ja kehittämään itseämme paremmaksi johtajaksi.

VBL siis nostaisi lippukunnanjohtajan pestin profiilia ja tekisi siitä haluttavamman. Se parantaisi lippukuntien toimintaa, sillä useimmiten hyvä johtaja tekee hyvää tulosta. Se saisi lippukunnan muut johtajat viihtymään paremmin – hyvän johtajan johdettavina kun halutaankin olla. Ja pitkäjänteisemmin: se innostaisi lippukunnanjohtajaa jatkamaan johtamispolkuaan partiossa tai jossain muualla. Hyvä johtajuus leviäisi koloilta koko Suomeen.

Partio auttaa tekemään suomalaisesta johtamisesta maailman parasta. Ei ole huono tavoite – eikä ollenkaan mahdoton. Suomessa on noin 800 lippukuntaa, joten uusia lippukunnanjohtajia lienee muutamia satoja per vuosi. Viisi-kuusi LPKJ-VBL-kurssia vuodessa riittäisi. Jos ryhdymme hommiin vuonna 2015, vuonna 2020 Suomessa on jo yli tuhat todella hyvää johtajaa lisää.

Mitäs sanotte?

Loppuun – tietenkin – inspiraatiota naapurimaastamme Ruotsista:

2 vastausta artikkeliin “Partio voisi olla Suomen paras paikka kasvaa johtajaksi”

  1. Eipä pössömpi ajatus. Johtajiin panostamalla saamme kohderyhmälle parempaa partiokasvatusta ja sitä kautta maailma pelastuu. Lisäksi ympäröivä yhteiskunta hyötyy kyvykkäistä ja aktiivisista ihmisistä.
    Joku kohta ärähtää, että olemme nuorten ja lasten kasvatusjärjestö emmekä johtajakoulu. Siinä aina unohtuu, että sitä kasvatustyötä pitää johtaa. ja hyvin.

  2. Aivan. Johtajakoulutus on myös osa sitä kasvatustyötä – aika harva yksilö pystyy kasvamaan erinomaiseksi johtajaksi vain itse itseään kasvattamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s