Kaikkein tärkein syy jäsenmäärän kasvattamiseen

Meillä on kolme isoa ongelmaa.

PartioRatkaiseeVideo4

Ensimmäinen niistä on yksinäisyys. Joka viides lapsi ja nuori kokee olevansa yksinäinen. Joka kolmannella nuorella ei ole yhtään harrastusta. En tarkoita nyt vakavaa syrjäytymistä, kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelle jäämistä. Tarkoitan sitä, että ihan tuossa vieressämme, naapurissakin, on valtava joukko ihmisiä, joilla on muuten kelpo elämä, mutta ei yhtään kaveria. Ei joukkoa, johon kuulua. Ei mielekästä tekemistä, josta innostua ja josta oppia. Meille, joilla on kalenteri jatkuvasti täynnä partiomenoja, se tuntuu vieraalta ja kummalliselta.

PartioRatkaiseeVideo9

Toinen ongelma on välinpitämättömyys. Maahan heitetty roska tai koulukiusattu kaveri ei jaksa kiinnostaa. Kun eteen osuu hankaluuksia, niistä syytetään valtiota, poliitikkoja, opettajia, maahanmuuttajia, vanhempia, venäläisiä, rakennemuutosta tai työttömiä. Aika harvalle tulee mieleen että hei, minähän voisin ratkaista ongelmat itse. Tai että voisin ainakin auttaa sen ratkaisemisessa. Meillä ei ole riittävästi yhteisvastuuta yhteisistä asioista. Meistä on tullut niin varovaisia, ettemme uskalla puuttua toistemme asioihin silloinkaan, kun pitäisi.

PartioRatkaiseeVideo13

Kolmas ongelma: nuoret eivät pääse eturiviin. Ja jälleen: partiossa – ainakin pääkaupunkiseudulla – nuoret johtavat ja tekevät ja vaikuttavat. Yhtä kivasti eivät asiat ole muualla yhteiskunnassa. Junnuille on kyllä tarjolla nuorisoparlamentteja ja -raateja, mutta oikeat päätökset tehdään aivan muualla. Ja nuoret haluavat olla hyödyksi. Siksikin me haluamme olla aktiivisia vaikuttajia omassa ympäristössämme. Luin tutkimuksesta, jossa nuori valitsi kahdesta jalkapallojoukkueesta vähemmän menestyneen. Siellä kun tarvittiin häntä myös seuran kehittäjänä, ei vain osallistujana.

Nokkelimmat pokkelimmat osaavat jo yhdistää partion tähän. Oikein. Meillä on maailman paras harrastus siksi, että sen avulla voidaan ratkaista isojakin ongelmia. Partio tarjoaa mielekästä tekemistä hyvässä seurassa. Se on niin yksinkertainen lause ja yksinkertainen ratkaisu, että melkein naurattaa.

Se on myös erittäin hyvä syy kutsua partioon ne, jotka eivät vielä harrasta mitään.
Ne, jotka ovat yksinäisiä.
Ne, jotka haluavat välittää enemmän.
Ne, joiden pitäisi välittää enemmän.
Ne, jotka haluavat päästä jo nuorena vaikuttamaan, johtamaan ja kehittämään sekä itseään että yhteisiä asioita.
Ne, jotka kaipaavat elämäänsä vähän lisää fun with purpose.

Kaiken tämän takia kasvu on niin tärkeää. Kasvanut jäsenmäärä tarkoittaa, että me olemme pystyneet tarjoamaan yhä useammalle lapselle, nuorelle ja aikuiselle mielekästä tekemistä hyvässä seurassa. Se ei ole todellakaan vähän. Itse asiassa se tarkoittaa, että koko pääkaupunkiseudulla voidaan silloin vähän paremmin – ja SE on kova juttu.

Siksi vuonna 2014 PäPassa ollaan valmiita, ollaan kavereita.

1 vastaus artikkeliin “Kaikkein tärkein syy jäsenmäärän kasvattamiseen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s