Sääntömuutos tarkoittaisi hallituksen valitsemista tiiminä

Seuraa rautalankaa ja pykälien pöllyttämistä!

Piirin kokous valitsee kahden vuoden välein piirille johtajan ja varajohtajan. Sen jälkeen piirineuvosto valitsee piirihallituksen jäsenet. Tähän asti noin puolet hallituksesta on valittu parillisina vuosina ja loput parittomina. Nyt ehdotamme, että vuorovuotisuus poistetaan ja koko hallitus valitaan kahdeksi vuodeksi yhtä aikaa, kimpassa, yhes koos, tiiminä. Me nimittäin uskomme, että tällä muutoksella varmistetaan piirin johdon yhteinen suunta ja toimintakyky sekä vahvistetaan koko hallituksen sitoutumista Piha-pestiin ja strategiaan. Eikä tämä ole enää vain mutua: kuluvan vuoden ajan olemme toimineet yhtenäisenä hallituksena, Dingovartiona.

Vuosi sitten muutimme jo vaalitoimikunnan ohjesääntöä niin, että käytännössä siirryimme PäPassa hallituksenmuodostajamalliin. Nykyään piirinjohtaja ja varajohtaja vastaavat hallituksen muodostamisen valmistelusta. He keräävät ympärilleen timanttisen, toisiaan täydentävän tiimin, ja esittävät sen valitsemista vaalitoimikunnan kautta piirineuvostolle.

Piirihallituksen muodostamisen valmisteleminen on piirinjohtajaksi ja piirin varajohtajaksi valittujen henkilöjen vastuulla. Vaalitoimikunnan tulee tehdä piirineuvoston syyskokoukselle esitys piirihallituksen jäseniksi. Ennen esityksen tekemistä hallituksen kokoonpanoksi vaalitoimikunnan tulee kuulla piirinjohtajaksi ja piirin varajohtajaksi valittuja henkilöitä. (PäPa TOS)

Sääntömuutoksen hyväksyminen eli vuorovuotisuudesta luopuminen ei siis vaikuta mitenkään siihen, etteikö hallitusta edelleen koottaisi piirinjohtajien toimesta. Se ei myöskään vaikuta siihen, etteikö kuka tahansa voisi edelleen asettua ehdolle hallituksen jäsenten vaalissa. Tai etteikö piirineuvosto voisi valita hallituksen jäseneksi ketä tahansa.

Tässä sääntömuutoksessa on kyse siitä, että PäPaa – tätä kymmenentuhannen jäsenen, parin miljoonan euron, viidentoista työntekijän, 130 lippukunnan ja 300 luottiksen kokoista organisaatiota – on johdettava vahvalla tiimillä, yhdessä ja kokonaisvaltaisesti. Muuten siinä ei yksinkertaisesti voi onnistua. Lopultahan kaikki on kiinni meistä itsestämme, luottamushenkilöistä. Silti rakenteiden on tuettava pestissä ja kovissa tavoitteissa onnistumista – ei hankaloitettava sitä.

On myös huomattavasti fiksumpaa varmistaa pääkaupunkiseutulaisen partion menestys muuttamalla sääntöjä kuin luottamalla sattumaan. Että kyllä sitä varmaan jotain ihan hyviä tyyppejä asettuu ehdolle ja ehkä ne sitten ajan mittaan oppivat toimimaan yhdessä ja jos oikein kivasti käy, niin niiden osaamiset ja näkemykset vieläpä täydentävät toisiaan. Hölmöä. Sen sijaan kun voisimme koota monipuolisen, toisiaan haastavan mutta yhteen pelaavan ja samaan suuntaan tähtäävän tiimin heti kättelyssä.

Siksi Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirihallitus esittää, että hallitus valittaisiin jatkossa kokonaisuutena. Taustoitetun sääntömuutosesityksen löydät täältä. Kaikkiin kysymyksiin vastaan mielelläni täällä blogissa, puhelimessa, Facebookissa, Twitterissä tai vaikka Partioaseman käytävillä. Teellekin saa pyytää.

Tästä sääntömuutoksesta päätetään PäPan piirin kokouksessa 14.10. klo 18 Korjaamolla. Äänioikeus on lippukunnilla ja valtakirjallisilla partiojohtajilla. Tulethan vaikuttamaan paremman partion puolesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s