Kaikki mokaa kerran, kovapäinen kahdesti, liian kiireinen kolmesti

a45f1391be5290bb9cf51b824fbfc8caViime vuonna toimme piirin kokoukseen sääntömuutosesityksen koskien hallituksen valintatapaa. Halusimme, että vuorovuosina valitsemisen sijasta siirtyisimme valitsemaan koko hallituksen kerralla kaksivuotiskaudeksi. Muutosesitys oli osa suurta ja kokonaisvaltaista piirin johtamisen uudistamista ja parantamista.

No, silloin mokasimme. Teimme täysillä kasvua, täydellistä organisaatiouudistusta ja uutta kunnianhimoista toimintasuunnitelmaa, emmekä ehtineet tai muistaneet viestiä sääntömuutosesityksestä riittävästi. Tosiasiassa siitä ei viestitty yhtään mitään. Se näkyi kokouksessa väärinymmärryksenä siitä, mistä ollaan päättämässä. Keskustelua – no, puhutaan suoraan: vääntöä – käytiin pitkään, mutta väärinkäsityksiä emme onnistuneet oikaisemaan. Äänestyksessä hallituksen esitys sai yli 50 prosenttia äänistä, mutta ei kuitenkaan sääntömuutokseen vaadittavaa kahta kolmasosaa.

Seuraava episodi: Koska muutama piirineuvospaikka jäi kokouksessa täyttämättä, pidettiin joulukuussa ylimääräinen piirin kokous. Halusimme ratkoa väärinkäsitykset ja viestiä muutoksen merkittävyydestä paremmin. Päätimme siksi tuoda esityksen uudelleen tähän ylimääräiseen kokoukseen.

Kokousten välillä oli kuukausi. Siinä ajassa olisi ehtinyt vaikka kävellä jokaisen lippukunnan ja partiojohtajan luo. Sen sijaan me viimeistelimme toimintasuunnitelmaa ja budjettia, rekrytoimme hallituksen jäseniä, valmistauduimme SP:n jäsenkokoukseen ja partiovaaleihin. Sääntömuutos hönkäili takaraivossa, mutta ei onnistunut koskaan kiilaamaan itseään prioriteettilistan kärkeen. Olisi ollut silkkaa typeryyttä viedä ylimääräiseen piirin kokoukseen huonosti viestitty sääntömuutosesitys, joka oli jo kerran ottanut turpiinsa. Vedimme siis esityksen takaisin. Lupasimme tuoda sen uudelleen käsittelyyn seuraavaan piirin kokoukseen, jos tuleva piirihallitus niin katsoisi.

Viime syksystä lähtien olemme aina silloin tällöin muistuttaneet itseämme, että ensi kerralla hoidetaan sitten homma kotiin. Viestitään ja tiedotetaan ja perustellaan niin maan penteleesti! Väännetään rautalangasta. Soitetaan suurimmille skeptikoille etukäteen. Blogataan ja sähkistellään ja heputetaan.

Arvaat tietenkin, miten tässä kävi.
Nyt piirin kokoukseen on enää viikko. Sääntömuutos on esityslistalla. Siitä ei ole viestitty tarpeeksi.

Edelleen erittäin tärkeäksi katsomamme sääntömuutoksen pointti tulee seuraavassa postauksessa.
Tämän postauksen pointti tulee tässä: Jos mokaat, myönnä se. Sen jälkeen: eteenpäin! Paikkaa virheesi niin hyvin kuin voit – ja vielä vähän paremmin.

Viikossa on kuitenkin ilahduttavat 168 tuntia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s