Eteenpäin vaikka kuralätäkön kautta

Tiedäthän miltä tuntuu, kun huomaa vähän riskaabelin kokeilun menevän nappiin? Kun mahdottomasta tulee mahdollista? Silloin hymyilyttää, helpottaa, hypityttää, riemastuttaa!

Sellaiselta tuntui, kun elokuun puolivälissä kuulin jäsenmäärämme kääntyneen 20 vuoden laskun jälkeen reippaaseen kasvuun. Nyt meitä pääkaupunkiseutulaisia partiolaisia on 700 enemmän kuin vuosi sitten. Jäsenmäärämme on kasvanut vuodessa kahdeksan prosenttia ja se on käsittämättömän kova suoritus. Kiitos kuuluu sinulle, joka pyysit kaverisi mukaan; sinulle, joka ryhdyit vetämään uutta laumaa ja sinulle, joka johdit lippukuntasi uuteen nousuun. Kiitos! Tämä kasvu ei todellakaan tapahtunut, se tehtiin.

Jäsenmäärän kasvattaminen onnistui, kun uskalsimme aloittaa reippaasti uutta ja tehdä vanhaa uudella tavalla. Kuten kasvutalkoiden alussa lupasin: muutos ei ole helppoa – itse asiassa se on hiton vaikeaa. Ehkä juuri tässä olikin menestyksen avain: kehtasimme kerrankin asettaa riman riittävän korkealle. Ei ihminen innostu löysäilystä tai motivoidu möllöttämisestä. Elämässä täytyy olla tavoitteita.

Siksikin kasvutalkoot jatkuvat. Pääkaupunkiseudulla kaikki halukkaat eivät vielä ole partiossa: meillä on paljonkin varaa kasvattaa ja parantaa toimintaamme. Tähän matkaan tulee aivan varmasti mutkia ja kuoppia, mutta mitäs siitä. Onnistuminen on tarpeellista, epäonnistuminen terveellistä. Kokeillaan siis jatkossakin pelottomasti uutta: valitaan tuntemattomia retkipaikkoja, lähdetään mukaan ryhmään, josta ei tunneta ketään, sijoitetaan rahaa rohkeisiin kokeiluihin. Jos välillä kaadutaan kuralätäkköön, ei haittaa. Tärkeintä on pysyä liikkeessä ja säilyttää oikea suunta. Partio ei tule koskaan valmiiksi emmekä me ehkä pääse koskaan maaliin, mutta matkan varrella voimme tehdä paljon hyvää muille ja itsellemme.

Pääkaupunkiseutulaisella partiolla menee nyt kovempaa kuin koskaan! Tulevaisuudesta ei voi tietää, mutta siihen pitää uskoa. Minä uskon, että näillä eväillä partion vauhti tulee vain kiihtymään ja ilo lisääntymään. Hyvällä on tapana synnyttää lisää hyvää.

(Pääkirjoitukseni elokuun Hepussa)
 
133333993c70f30f2c2926d2f8242b71

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s