Partio kuuluu kaikille eli älkää peljätkö, turkulaiset

Toimittaja Suvi Rintakangas pelkää kolumnissaan (14.8.) partion arvojen katoavan, jos muslimit otetaan mukaan toimintaan ja heille perustetaan omia lippukuntia. Kirjoituksessa on useita virheitä ja väärinkäsityksiä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ei ole perustamassa muslimeille omaa lippukuntaa. Haluamme, että jokaisella pääkaupunkiseutulaisella on mahdollisuus osallistua partiotoimintaan ja perustamme siksi jatkuvasti uusia lippukuntia eli partion paikallisyhdistyksiä. Ruoholahden–Jätkäsaaren alueella käynnistämme syksyn aikana partiotoiminnan, joka painottuu erityisesti kansainvälisyyteen.

Osa ryhmistä on englanninkielisiä. Tähän uuteen lippukuntaan toivomme saavamme mukaan myös maahanmuuttajalapsia, -nuoria ja -aikuisia, joista moni on islaminuskoinen. Toki islaminuskoisia on partiossa Suomessa jo nyt, mutta useissa maahanmuuttajakodeissa kynnys lähteä mukaan uuteen harrastukseen on hyvin korkea.

Kuten Helsingin Sanomien jutussa, johon Rintakangas viittaa, sanotaan, on paljon uskottavampaa lähestyä islamilaisten lasten vanhempia, kun joku heidän kulttuurinsa edustaja kertoo, mitä partio oikein on. Tämän takia olemme erittäin iloisia, että olemme saaneet uuteen lippukuntaan mukaan myös muslimitaustaisia ryhmänjohtajia.

Partio on kansainvälinen, 40 miljoonan jäsenen liike, jonka jäsenistöstä itse asiassa suurin osa on muslimeja. Partion arvopohjaan kuuluu muun muassa toisten ihmisten ja heidän vakaumustensa kunnioittaminen. Arvoista emme ole luopumassa, vaan ainoastaan päivittämässä arjen käytäntöjä 2010-luvulle. Leirillä yksi syö kasvisruokaa, toinen halal-lihaa, kolmas maidotonta ruokaa. Joku käyttää päähuivia, toinen minisortseja. Mikään näistä ei ole toiselta tai partion arvoista pois – päinvastoin.

Partiotoiminta on avointa kaikille, jotka hyväksyvät sen arvot. Tervetuloa mukaan!

(Mielipidekirjoitus on julkaistu turkulaisessa Aamuset-lehdessä 21.8.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s