Kahdeksan prosentin edestä oikeita asioita (eli kyllä tää on nyt sitä kasvua!)

Vuosi sitten vielä epäiltiin. Että jospa se jäsenmäärän laskun pysähtyminen johtuikin vain piirileiri Sarasteesta – suurten leirien vuosina kun jäsenmäärät ovat yleensä hetkellisesti nousseet.

128965b1d6f483e56c0e76e7bf425174

Mutta nyt se on varmaa. Kun ”viralliset luvut” eli kuluvan vuoden heinäkuun viimeisenä päivänä jäsenmaksunsa maksaneiden partiolaisten määrät tänään julkistettiin, näytti PäPan rivi tältä:

9481

Se tarkoittaa, että meitä pääkaupunkiseutulaisia partiolaisia on nyt 700 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten. Kasvua on kokonaiset 7,7 prosenttia – ja vaikka en ole nähnyt vielä muiden piirien lukuja, olen ymmärtänyt, että erityisesti muiden isojen piirien lukuihin suhteutettuna se on oikeasti merkittävä määrä. (Viime vuoden tilanteen voi tsekata täältä.)

Numerot vahvistavat sen, mitä vaisto ja fiilis ovat kertoneet jo pitkään: viimeiset kaksi vuotta me ollaan tehty oikeita asioita oikealla tavalla. Lippukunnat ovat päättäneet voida paremmin ja rekrytoineet määrätietoisesti uusia jäseniä. Olemme perustaneet kolme uutta lippukuntaa. Viestintäosasto on tuottanut valtavat määrät markkinointimateriaalia – ja lippukunnat ovat käyttäneet sitä. Uusia ryhmänjohtajia on koulutettu ja tuettu valmiiden toimintavinkkien avulla. Kaikki suuret tapahtumat on avattu ei-vielä-partiolaisille. Piiriorganisaatio on pantu uusiksi, jotta se palvelisi lippukuntia paremmin tässä ajassa. Ynnä muuta, ynnä muuta. Yksittäisiä ja toistuvia kasvutekoja alkaa olla niin paljon, ettei perässä pysy. Se on hyvä viesti: suunta ja tavoite on yhteinen, mutta kukin on keksinyt itselleen parhaat keinot päästä sinne.

Kun aloitimme kasvukampanjan loppusyksystä 2011, toistin erästä lausetta väsyttävyyteen asti. Toistan sitä edelleen:

Kasvu ei tapahdu, se tehdään.

Tämän kasvun olette tehneet just te, pääkaupunkiseutulaiset partiolaiset sudarista vaeltajiin ja aikuisiin. Lippukunnanjohtajat, ryhmien vetäjät, piiriluottikset, kurssikouluttajat, leirintekijät, toimiston väki. En usko, että kovin moni ulkopuolinen tajuaakaan, kuinka valtavasti tämä muutos on vaatinut meiltä päpalaisilta aikaa, jaksamista, intoa, hermoja, ideoita ja luopumista. Te tajuatte – ja olette tehneet siitä huolimatta. Kiitos.

Ja tämä on muuten vasta alku. Partio kuulukoon kaikille!

4d9d020225c2164fa24e8d2e796795c1

Juhlat! Tänä perjantaina 16.8. klo 16 alkaen kippistelemme kasvulle Partioaseman (Töölönkatu 55) aulassa – tai takapihalla, jos aurinko paistaa. Tule mukaan, koska onnistuminen on sun ansiota. Olitpa lippukuntatekijä, piiriluottis, sudenpentu tai retkillä jeesannut iskä – lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s