Mitä jos SP ulkoistaisikin strategiset hankkeet piireille?

Nyt leikitään semmoista leikkiä, että partion seuraaviksi strategisiksi painopisteiksi valitaan jäsenmäärän kasvattaminen, erätaitojen boostaaminen ja kansainvälisyyskasvatus. Sen jälkeen päätetään toimintasuunnitelmassa ja tehdään sopimukset siitä, että PäPa ottaa hoitaakseen jäsenmäärän kasvattamisen, Häme erätaidot ja J-SP kansainvälisyyskasvatuksen.

Otetaan esimerkiksi tuo ensimmäinen, koska se on jo tavallaan tehtykin. PäPa siis luo mallit, käytännöt ja tarvittaessa materiaalia, joiden avulla partioon saadaan lisää jäseniä. Sellaisia voisivat olla – ihan hatusta heitän – vaikkapa eskari- ja alakoulupakettien tekeminen, lapsiperheille suunnatun tapahtumakonseptin kehittäminen, ei-vielä-partiolaisten kutsuminen mukaan, lippukuntien oman markkinointimateriaalin luominen, idea lippukunnan omasta kasvusuunnitelmasta ynnä muuta, ynnä muuta. Kaikkia näitähän voi soveltaa myös muualla Suomessa.

Nämä keinot kehitettäisiin yhdessä piirissä, mutta ne tulisivat valtakunnalliseen käyttöön. Tekeminen tapahtuisi siis piireissä. SP pystyisi silloin keskittymään piirien ohjaamiseen, konsultoimiseen ja sen varmistamiseen, että strategisesti merkittävät asiat etenevät kussakin piirissä. Kun piirien kanssa päällekkäin tekeminen ja muu käytännön asioiden räpeltäminen karsittaisiin pois, SP:hen jäisi sellainen asiantuntemus ja kyky hallita kokonaisuutta, että partion paukut riittäisivät tässä maassa vaikka mihin.

Tekevä piiri, tässä tapauksessa PäPa, saisi tietenkin työstään korvauksen eli rahaa. Sitä samaa rahaa, jota on tähän asti tuhlattu suoraan sanottuna hyödyttömiin painopistehankkeisiin keskusjärjestössä. SP ryhtyisi siis ostamaan palveluja tai tuotteita piireiltä – ulkoistamaan. Myyjinä olisivat ne piirit, jotka kykenevät tuottamaan tulosta, joka kelpaa valtakunnalliseen käyttöön. Hyötyjinä olisivat ihan kaikki: keskusjärjestö, kaikki piirit resursseihin katsomatta, lippukunnat. Partio.

Pureskelpaaka tätä. Ja esittäkää sen jälkeen kysymyksiä ja epäilyjä, niin vastaan. (Vastasin jo eilen kotisohvalla noin 38 kappaleeseen, joten kovassa tikissä ollaan.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s