AH MIKÄ IDIOOTTI eli kesän paras johtamisneuvo* kärsimättömille

Tänä kesänä olen ehtinyt pitkästä aikaa lukea. Lukea sillä lailla kuin aina pitäisi: mässäillen, uppoutuen, nenä kirjassa ympäri mökkitonttia kulkien ja viimeisen sivun vasta aamun koitteessa kääntäen. Olen lukenut kymmeniä romaaneja ja pari johtamiskirjaa, mutta sitkeimmin mieleeni juuttuneen ajatuksen synnytti kuitenkin mahtava tv-sarja Silta. Mulla on tapana – silkasta uteliaisuudesta – googlailla taustatietoa katsomistani leffoista ja lukemistani kirjoista. Näitä nippelitietoja kaivellessani löysin sarjassa sosiaalisesti täysin kyvytöntä poliisia Sagaa esittävän Sofia Helinin haastattelun. Siinä Sofia sanoo:

Tämä [Saran lailla käyttäytyminen] muutti suhtautumistani ihmisiin. Aikaisemmin saatoin ajatella, että ah, mikä idiootti. Nyt mietin, että ehkä tämä henkilö ei vain osaa hoitaa asiaa paremmin, vaikka haluaisi.

No, eihän tuossa mitään avaruuksiaräjäyttelevää uutista ole. Mutta itsestäänselvyydet pitää joskus sanoa ääneen, että niitä tajuaisi ja muistaisi itsekin noudattaa.

Siispä: nyt alkavan partiokauden aikana yritän ajatella edes vähän harvemmin AH MIKÄ IDIOOTTI!! (ajattelen niin hyvin usein, kuten arvaatte), laskea sen sijaan kymmeneen ja miettiä, miten voisin päästä tuonkin tyypin kanssa samalle aaltopituudelle.

Sillä tuskinpa kukaan meistä täällä ilkeyttään mokailee, ymmärtää väärin, toimii hitaammin tai talloo toisten varpaille.

En minäkään**.

Ola Kjelbye

*) Johtamisneuvo, kirjoitin, sillä ajattelin lähinnä omaa rooliani piirinjohtajana. Mutta päteehän tämä yhtä lailla kaikkeen ihmisten väliseen kanssakäymiseen.

**) Siltä varalta, että olet joskus ajatellut ANNA MUNSTERHJELM!!! AH MIKÄ IDIOOTTI! (Mutta tuskin teitä kovin monia on.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s