Maailman partiolaisista suuri osa on muslimeja – ehkä pääkaupunkiseudun partiolaisista pian edes pieni osa

Syksyllä käynnistyy uuden, Ruoholahteen ja Jätkäsaareen perustettavan lippukunnan toiminta. Painotukseksi me ollaan valittu kansainvälisyys ja moninaisuus. Ilahduttavinta on ollut saada muutama partiosta kiinnostunut islamilainen aikuinen mukaan!

Nyt eletään jännää aikaa, sillä PäPan pian viisi vuotta jatkunut panostus monikulttuurisuuteen saattaa vihdoinkin alkaa kantaa kunnolla hedelmää. Asennettamme ja valmiuttamme huomioida esimerkiksi eri uskontokuntien edustajat olemme jo onnistuneet muuttamaan, kiitos KAMU- eli Kaikki mukaan -toimikunnan työn, mutta konkreettiset tulokset eli uudet jäsenet ovat antaneet odottaa itseään. Ehkä nyt!

Mikään uusi juttu muslimien partioharrastus ei tietenkään ole. Itse asiassa suurin osa maailman 40 miljoonasta partiolaisesta taitaa olla islaminuskoisia. Siksi tämä Hesarin juttu on otsikoinniltaan hivenen harhaanjohtava:

hsislampartio

PäPan tavoitteena ei ole perustaa muslimeille omia lippukuntia. Jos ja kun erilliset viikkoryhmät helpottavat partiotoimintaa käytännön tasolla, perustetaan niitä. Etenkin nuorimmille lapsille. Retkillä, leireillä ja muissa yhteisissä hetkissä erilaiset tarpeet osataan kyllä ottaa huomioon ja kunnioittaa niitä puolin ja toisin.

Tule mukaan tekemään! Kiinnostuneet aikuiset tekijät voivat olla yhteydessä suoraan minuun, lapset 7-vuotiaasta ylöspäin taas pääsevät mukaan toimintaan ilmoittautumalla osoitteeseen hanna.gronlund@partio.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s