Strategiaa rakentamaan – mutta ei ainakaan näin

Kesän alussa SP:n puheenjohtaja lähetti piirien kommentoitavaksi ehdotuksen järjestön seuraavan strategian muodostamisesta – ja yllättäen myös sisällöstä.

PäPan kommentit esitykseen voi tsekata täältä. Tiivistetysti: Koko homma pitää meidän mielestämme panna uusiksi. Toisin kuin SP:n puheenjohtaja nyt perustelematta ehdottaa, strategisia valintoja ei missään nimessä voida tehdä ennen kuin toimintaympäristömme ja roolimme siinä on arvioitu ja arvokeskustelu käyty.

Toisena isona mokana on strategiatyöhön osallistettavan porukan pienuus. Jos ja kun haluamme rakentaa kaikille Suomen partiolaisille yhteisen strategian, ei sen talkooväeksi riitä SP:n ja piirien johto eikä verstaaksi hallituksen iltakoulut. Näin vuonna 2013 on myös syytä viedä koko prosessi verkkoon ja avata keskustelu sitäkin kautta jokaiselle kiinnostuneelle.

Kolmannessa muutosesityksessämme pohdimme kokoonpanoa, jolla valtakunnallista strategiatyötä kannattaa johtaa. Nyt lähetetyssä esityksessä työnjakoa ei ole avattu. Vetääkö prosessia siis järjestön operatiivisesta toiminnasta vastaava SP:n hallitus? Aika iso kakku kaiken muun oheen. Miten olisi esimerkiksi piirien ja keskusjärjestön aktiivisen johdon ulkopuolelta valittujen partiojohtajien joukko, jolla olisi enemmänkin ammattimainen ote strategian tekemiseen?

SP:n strategiatyön pohtiminen oli ja on muuten kiinnostavaa siksikin, että samaan aikaan olemme luomassa PäPalle uutta suuntaa vuosille 2015-2018. Siitä seuraavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s