Uusi kausi, uusi asenne, uusi blogi

Partiofarssin aika oli kirjaimellisesti sitä itseään:

Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, salaisuuksiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Usein mukana on myös vähintään yksi takaa-ajokohtaus. Farssit päättyvät yleensä onnellisesti. Farssin tarkoitus on siis saada yleisö nauramaan ja hymyilemään.

Absurdeja tilanteita? Todellakin. Vähintään yksi takaa-ajokohtaus? Lähimmäksi taidettiin päästä niissä partioneuvostoissa, kun seinälle heijastettiin mun tviittejä tai kun neuvokset pitivät silloisen ohjelmaministerin anonyymia blogihuutelua ihan oikeutettuna. Salaisuuksia? Toivottavasti koko ajan vähemmän. Väärinkäsityksiä? Aivan varmasti, puolin ja toisin.

Lopun onnellisuus on kiinni katsojan silmästä. Mulle se oli sitä: joulukuun lopussa takana oli kaksi elämäni opettavaisinta vuotta, joiden aikana sain kokea kaikki mahdolliset huiput, notkot ja mutkat. Tutustuin kymmeniin uusiin ihmisiin, joilta kaikilta opin: toisilta sitä, mitä haluan olla ja osata; toisilta sen, millaiseksi en halua koskaan tulla. Kasvoin paremmaksi johtajaksi ja tajusin, kuinka hiton paljon tässä vielä onkaan parannettavaa. Sain asioita tapahtumaan, hyviä ja huonoja. Sain toiset innostumaan ja toiset vihastumaan. Mokasin. Onnistuin. Mokasin.

Se siitä.

On uuden aika – sekä tosiasiallisesti että symbolisesti. Viisi päivää sitten musta tuli virallisesti PäPan piirinjohtaja ja Dingovartiosta PäPan piirihallitus. Ministerisalkut ja työntekijöiden roolit on pantu uusiksi. Myös SP:n johto uudistui melkein kokonaan: hallituksessa on nyt vain kolme ”vanhaa” eli viime vuoden istunutta jäsentä. Partioneuvosto on puoliksi uusi. Seuraavista kahdesta vuodesta en osaa sanoa vielä mitään muuta kuin sen, että tylsiä niistä ei varmasti tule. Uskon, että rähistävää, kehuttavaa, pohdittavaa, kysyttävää ja raportoitavaa riittää. Siksi aion pitää blogia tälläkin kaudella. Se on suunnattu teille, joten kommentoikaa ja ehdotelkaa ahkerasti, kiitos.

Otsikossa lukee myös uusi asenne. Tein tasan yhden uudenvuodenlupauksen, ja se löytyy tältä videolta:

Tuliko tästä ja tuosta Moonrise Kingdom -otsakekuvasta nyt liian lälly ja hempeä olo? No, tunnettehan mut. Ja jos ette: tulette kyllä tuntemaan.

1 vastaus artikkeliin “Uusi kausi, uusi asenne, uusi blogi”

  1. […] Mahtipontinen uusi alku – ja kuinkas sitten kävikään? Kävi niin, että ajanpuute ja kiire ja laiskuus ja tärkeämmät asiat. Siksi tämä blogi ei ole päivittynyt sitten tammikuun. Luotan kuitenkin siihen, ettei kukaan ole pidättänyt hengitystä postauksia odotellessaan. (Mulla on muuten avoin Facebook-profiili, ja siellä puhun niin paljon partiosta, että suurin osa siviilikavereistani on jo hienovaraisesti vihjaissut rajoittaneensa päivitysteni näkymistä omassa feedissään. Saa seurata.) […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s